Dirigent

Robert van der Vinne (1968) begon zijn muzikale opleiding aan het Rotterdams Conservatorium waar hij koordirectie studeerde bij Barend Schuurman. Hij vervolgde zijn opleiding in Amsterdam waar hij solozang studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Margreet Honig.

Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen bij het Collegium Vocale Gent, waar hij tot op de dag van vandaag zingt. Hij werk(te) daar met dirigenten als Ivan Fischer, Bernard Haitink, Marcus Creed, Daniel Reuss, René Jacobs en natuurlijk met de vaste chef-dirigent Philippe Herreweghe. Daarnaast zong en zingt hij bij het Nederlands Kamerkoor, het Groot Omroepkoor, de Nederlandse Bachvereniging en bij Cappella Amsterdam. Robert geeft ook met veel plezier zangles (zie: www.zangles-amsterdam.info).

Als solozanger richt hij zich vooral op het liedrepertoire. In 2006 richtte hij het Goethe Trio op. Samen met acteur Tom Jansen en pianist Jeroen Sarphati, verzorgt dat programma’s waarbij literaire verhalen van Goethe, Zweig en Schnitzler worden voorgelezen en afgewisseld worden met liederen uit de klassieke muziek die bij de sfeer en inhoud van het verhaal passen.

In 2014 pakte hij het dirigeren weer op. Hij richtte het Oudemuziekkoor Bosch en Duin (Zeist) op. In 2015 werd hij aangesteld als dirigent van Kamerkoor Cappriciata (Bussum) en in 2017 bij Kamerkoor Victoria uit Weesp. Sinds 2019 is Robert ook onze vaste dirigent.

Robert van der Vinne