Haarlems Klein Koor (HKK) zoekt een dirigent

Het Haarlems Klein Koor is met ingang van half september 2022 op zoek naar een nieuwe dirigent.

Wie ben jij?
Wat breng je mee, wat kun je bieden, welke mogelijkheden zie jij? We horen het graag!

Wie zoeken wij?
Een nieuwe dirigent, die:

• ons koor met enthousiasme gaat leiden;
  • (bij voorkeur) een conservatorium koordirectie of een gelijkwaardige opleiding heeft afgerond;
  • (grondige) ervaring heeft met het dirigeren van koren en het dirigeren van een ensemble/ orkest;
  • bij voorkeur een zanger is;
  • het beste uit het koor kan en wil halen;
  • didactisch vaardig is op het gebied van zangtechniek, muzikaliteit en expressie;
  • een brede oriëntatie heeft op muziek van middeleeuwen tot nu;
  • affiniteit heeft met programmering;
  • het programma samenstelt in samenwerking met de repertoirecommissie;
  • een lichte theatrale uitwerking (mede) vorm kan geven;
  • zonder pianist kan werken, maar ons waar nodig wel kan begeleiden;
  • betrokkenheid toont bij de sociale kant van het koor;
  • een netwerk heeft in de muziekwereld.

Wie zijn wij?
Het Haarlems Klein Koor is een kamerkoor van geoefende zangers met een zeer gevarieerd repertoire, van middeleeuws tot hedendaagse werken. Soms leggen we verbanden met andere disciplines, zoals dans of literatuur. We vierden in 2013 de tweehonderdste verjaardag van het koninkrijk der Nederlanden met zelf uit de archieven opgediepte Nederlandse muziek. In 2015 volgde met groot succes een zelf bewerkte en prachtig geënsceneerde versie van The Fairy Queen van Henry Purcell en we zongen in 2017 muziek uit de roerige jaren dertig in Parijs, Berlijn en New York. Begin juli hebben wij de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini, uitgevoerd, waarmee we de huidige periode met plezier hebben afgesloten.

Het HKK werd opgericht in 2000 en is onder directie van Paulien Roos, Martine des Tombe, Enrique López-Cortón en Robert van der Vinne uitgegroeid tot een levendig, serieus werkend koor met een evenwichtige bezetting van 6 zangers per stemgroep. De programmering komt tot stand in samenwerking tussen koor en dirigent: koorleden werken mee aan de repertoirekeuze, terwijl de dirigent de artistieke eindverantwoordelijkheid draagt. We verzorgen twee eigen programma’s per jaar, maar doen ook geregeld mee met externe programmering zoals het Haarlemse Korenlint. De repetitieavonden zijn op dinsdag in de muziekschool van Overveen.

Wat bieden wij?

• Een hardwerkend en ambitieus koor,
  • een prettige sfeer en
  • een salariëring volgens de beroepsrichtlijnen.
  • een reiskostenvergoeding is mogelijk.

(Foto: Wikicommons)

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en leuke functie? Stuur dan vóór 10 augustus 2022 een mail naar: sollicitatie [at] haarlemskleinkoor.nl,
Daarin geef je aan waarom juist jij een geschikte kandidaat bent als dirigent voor ons koor. Je stuurt een curriculum vitae en referenties mee. Een proefdirectie maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. De functie is voor langere termijn met een proefperiode van 2 projecten.