Haarlems Klein Koor (HKK) zoekt een dirigent

Het Haarlems Klein Koor is op zoek naar een nieuwe dirigent.

Het Haarlems Klein Koor is opgericht in 2001 en is een levendig, serieus werkend koor met een evenwichtige bezetting van 6 zangers per stemgroep. We hebben een zeer gevarieerd repertoire, van middeleeuws tot hedendaagse werken en leggen daarbij soms verbanden met andere disciplines, zoals dans of literatuur.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe dirigent.

Wie zoeken wij?
Een dirigent die ons koor met enthousiasme gaat leiden en die:

• bij voorkeur een conservatorium koordirectie of een gelijkwaardige opleiding heeft afgerond;
  • (ruime) ervaring heeft met het dirigeren van koren en van een (begeleidend) ensemble/orkest;
  • didactisch vaardig is op het gebied van zangtechniek, muzikaliteit en expressie en bij voorkeur zelf ook zanger is;
  • een brede oriëntatie heeft op muziek van middeleeuwen tot nu;
  • affiniteit heeft met programmering en het programma samenstelt in samenwerking met de repertoirecommissie;
  • een lichte theatrale uitwerking (mede) vorm kan geven;
  • zonder pianist kan werken, maar ons waar nodig wel kan begeleiden;
  • betrokkenheid toont bij de sociale kant van het koor;
  • een netwerk heeft in de muziekwereld en
  • het beste uit het koor kan en wil halen.

Wie zijn wij?
Het Haarlems Klein Koor is een kamerkoor van geoefende zangers met een zeer gevarieerd
repertoire, waarbij we soms verbanden leggen met andere disciplines. We vierden in 2013 de tweehonderdste verjaardag van het koninkrijk met zelf uit de archieven opgediepte Nederlandse muziek. In 2015 volgde met groot succes een zelf bewerkte en prachtig geënsceneerde versie van The Fairy Queen van Henry Purcell en we zongen in 2017 muziek uit de roerige jaren dertig in Berlin, Paris en New York. In 2020 herdachten we 75 jaar na dato het einde van de Tweede Wereldoorlog met het programma Verlangen naar bevrijding. Begin juli hebben wij de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini uitgevoerd.

De programmering komt tot stand in samenwerking tussen koor en dirigent: koorleden werken mee aan de repertoirekeuze, terwijl de dirigent de artistieke eindverantwoordelijkheid draagt. We verzorgen twee eigen programma’s per jaar, maar doen ook geregeld mee met externe programmering zoals het Haarlemse Korenlint. De repetitieavonden zijn op dinsdag in de muziekschool van Overveen.

Wat bieden wij?

• een hardwerkend en ambitieus koor,
  • een prettige sfeer en
  • een salariëring volgens de beroepsrichtlijnen.
  • een reiskostenvergoeding is mogelijk.

Wie ben jij?
Ben jij geïnteresseerd in deze uitdagende en leuke functie? Dan zijn wij benieuwd wie jij bent: wat breng je mee, wat kun je bieden, welke mogelijkheden zie jij? We horen het graag!

(Foto: Wikicommons)

Solliciteren
De sluitingsdatum voor inzendingen was 15 september 2022. Solliciteren is op dit moment niet mogelijk.