Dirigent

Enrique López-Cortón werd in 1969 geboren in La Coruña (Spanje). Hij begon op 7-jarige leeftijd met zijn muzikale opleiding. Nadat hij zijn bachelordiploma piano had gehaald, ging hij naar Barcelona om te studeren bij Assumpta Coma en David Padrós. Daar verkreeg hij zijn masterdiploma piano.

In Barcelona begon hij ook met zanglessen en koordirectie bij Manuel Cabero en Mireia Barrera. In 1999 ontving hij een beurs van de stad La Coruña waarmee hij een postdoctorale opleiding koordirectie kon volgen aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Later studeerde hij gregoriaans, middeleeuwse en vroege renaissancepolyfonie bij dr. Rebecca Stewart aan de Schola Cantorum Brabantiae (Tilburg). Hij vervolgde zijn zangstudie bij Claron McFadden en Xenia Meijer en Max van Egmond.

Enrique is vaste dirigent van het Groot Concertkoor Amsterdam. Met dit koor treedt hij met op werken zoals het Weihnachts-Oratorium van Bach, Ein Deutsches Requiem van Brahms, of The Music Makers van Elgar. Hij is ook oprichter en dirigent van Capella Sancta Maria, een professioneel vocaal ensemble met een internationale reputatie gespecialiseerd in renaissancepolyfonie.

Enrique López-Cortón
Enrique López-Cortón