Sweet music: songs and poems

aanvang 15:00 uur, zaal open vanaf 14:15 uur

Verhalenhuis Haarlem, Van Egmondstraat 7, Haarlem Route

Direct kaarten reserveren

Tijdens dit a capella concert zingt het Haarlems Klein Koor Engelse koormuziek uit de twintigste eeuw. Engeland kent een rijke en lange traditie van koormuziek. Componisten zoals Elgar, wiens werk tot de romantiek wordt gerekend, en later Benjamin Britten hebben zich laten inspireren door dit rijke verleden.

Deel deze pagina:

Op het programma staan onder meer Four Unaccompanied Part-Songs van Edward Elgar en Five Flower Songs van Benjamin Britten. De muziek en teksten zijn naast poëtisch ook grappig en speels. Van Britten zingt het koor ook Chorale after an Old French Carol. De sopranen en alten zingen The Lamb, een gedicht van William Blake, in een serene bewerking voor vrouwenkoor door John Tavener. Naast de schitterende koormuziek hoort u ook prachtige gedichten van o.a. Wordsworth.

Toegangsprijs

• € 13,00 voorverkoop *
  • € 15,00 aan de zaal **
  • € 5,00 (voor bezoekers jonger dan 18 jaar)

De prijs is inclusief drankje en programmaboekje.

U kunt voor dit concert online kaarten reserveren.

* voorverkoop: bij leden gekocht óf via de website gereserveerd en tijdig op bankrekening overgemaakt
** aan zaal gekocht of gereserveerde kaarten aan zaal betaald