Petite Messe Solennelle
Affiche

Petite Messe Solennelle We zijn er weer!

zondag 10 juli 2022

aanvang 14:30 uur, zaal open vanaf 14:00 uur

Oosterkerk, Zomerkade 165, Haarlem Route

Het Haarlems Klein Koor zingt op 10 juli deze prachtige mis van Rossini onder leiding van Robert van der Vinne.

De rijke Italiaanse operatraditie kent veel bekende namen, waaronder Gioachino Rossini (1792-1868). Hij schreef tientallen opera’s, totdat hij naar Londen verhuisde in 1829. Vanaf dat moment schreef hij nog maar weinig muziek. Maar in 1864 – inmiddels woonde hij in Parijs - zette hij zijn operastijl nog een keer in om een meeslepend religieus werk te componeren: de Petite Messe Solennelle. Alsof hij wilde laten horen dat hij er nog was.

Zo is ook, na twee jaar hollen en vooral stilstaan tijdens de coronapandemie, het Haarlems Klein Koor er nog. En omdat we ons publiek hebben gemist en we enorm blij zijn dat we weer mogen zingen, trappen we deze zomer af met de uitvoering van dit bekende en vrolijke werk. Een stuk dat het hart van menig muziekliefhebber sneller doet kloppen.
Logisch, want dit bekende koorwerk kent een opera-achtige uitstraling en de Parijse ambiance waarin het werk is geschreven, geeft er een zuidelijke passie aan. Wie kent niet het prachtige Kyrie met een melodie die in je hoofd gaat zitten en er niet meer uit wil?

Veel koren hebben dit werk van Gioachino Rossini uitgevoerd, maar dat gebeurde zelden in de bewerking van de hedendaagse Spaanse componist Gustavo Trujillo. Hij heeft dit late opus van Rossini grotendeels intact gelaten, maar de solopartijen van alt, tenor en bas herschreven in een meerstemmige koorzetting. Een feest voor het koor dus.
Zo willen we vieren dat we weer mogen zingen, voor publiek: op 10 juli aanstaande om 14.30 uur in de Oosterkerk.

Lees meer

Met medewerking van:

Lennie Kerkhoff, piano
Gerrie Meijers, harmonium
Mariela Flores, sopraan
Lieke Coenraad, alt
Joppe van Hulzen, tenor
Cyprien Crabbé, bas

Sponsoring

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem, Het Haarlemsche Muziekfonds en de Vrienden van het Haarlems Klein Koor.

Gemeente HaarlemHet Haarlemsche Muziekfonds
Affiche

Robert van der Vinne

Robert van der Vinne

Gerrie Meijers en Lennie Kerkhoff

Gerrie Meijers en Lennie Kerkhoff

Mariela Flores

Mariela Flores

Lieke Coenraad

Lieke Coenraad

Joppe van Hulzen

Joppe van Hulzen

Terug naar historie

Toegangsprijs: € 17,00

De prijs is inclusief drankje en programmaboekje.