Berlin, Paris, New York - muziek in roerige tijden
Affiche

Berlin, Paris, New York - muziek in roerige tijden

zaterdag 10 juni 2017

aanvang 20:15 uur, zaal open vanaf 19:30 uur

Oosterkerk, Zomerkade 165, Haarlem Route

In het programma Berlin, Paris, New York - muziek in roerige tijden nemen we u als luisteraar op zaterdagavond 10 juni mee op een reis langs Duitse, Franse en Amerikaanse muziek uit de jaren rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast de te verwachten donkere kant, zoals in Cantate de la guerre van Darius Milhaud, wordt duidelijk dat mensen ook onder moeilijke en bedreigende omstandigheden afleiding en plezier zoeken. Er blijft plaats voor romantiek, zoals in Our love is here to stay van George Gershwin. Het gaat in deze voorstelling om de sfeer. Van beklemming en sarcasme, tot meligheid en sentiment. Als publiek waant u zich in een vooroorlogse cabaretvoorstelling.

De muziek varieert van klassiek tot jazz/pop en chanson. De componisten lopen uiteen van Bernstein tot Poulenc (Un soir de neige) en van Piaf tot Hindemith (An eine Tote). Voor dit concert zijn enkele bijzondere arrangementen gemaakt van delen uit de musical Cabaret, evenals een 6-stemmige a-capella versie van La Vie en Rose. Tussen de muziek door klinkt het gedicht Liberté van Paul Éluard (1942).

Lees meer

Met medewerking van:

  • Pianiste Gerrie Meijers
  • Saxofoonkwartet Double Espresso met Babette Jane en Marike van Dijk (altsax) en Mechteld Bannier en Annette de Greeuw (baritonsax)
Double Espresso is Nederlands enige vrouwelijke improviserende saxofoonkwartet. In dit programma speelt het in 2003 opgerichte kwartet twee stukken samen met het Haarlems Klein Koor, een bijzondere samenwerking van stem en saxofoon. Hiernaast klinken enkele stukken uit het eigen repertoire uit “The Roaring Twenties” en “Swinging Thirties”.

Het wordt het afscheidsconcert van Martine des Tombe. Zij dirigeert het Haarlems Klein Koor sinds 2004.

Sponsoring

Dit concert worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem, het VSBfonds en de Vrienden van het Haarlems Klein Koor.

Gemeente HaarlemVSBfonds
Affiche

Saxofoonkwartet Double Espresso

Saxofoonkwartet Double Espresso (Foto: Wil Nanlohy)

Gerrie Meijers

Gerrie Meijers

Martine des Tombe

Martine des Tombe (Foto: Frederique Molenaar)

Terug naar historie

Toegangsprijzen

  • € 15,00 online gekocht
  • € 18,00 aan de zaal
  • € 5,00 voor bezoekers jonger dan 18 jaar

De prijs is inclusief consumptie en programmaboekje.