Jij bent de enige, 6 november 2016
Sextet

Koor

Het Haarlems Klein Koor is een kamerkoor van geoefende zangers met een zeer gevarieerd repertoire dat zich uitstrekt van muziek uit de renaissance tot hedendaagse werken. De ene keer laat het koor zich begeleiden door instrumenten, de andere keer zingt het a capella. En teksten klinken in talen als Engels, Latijn, Nederlands, Spaans en soms zelfs Ests. Maar als iets het Haarlems Klein Koor kenmerkt, is het wel de voorkeur voor een licht theatrale aanpak. Die kan variëren van het vooraf voordragen van de gezongen teksten tot producties die we muziektheater zouden kunnen noemen. Zo bracht het koor in de lente van 2015 met groot succes een zelf bewerkte en prachtig geënsceneerde versie van The Fairy Queen van Henry Purcell op de planken. Ook de voorstelling Jij bent de enige, najaar 2016, rond het liefdesverhaal van Abélard en Héloïse met teksten uit het Hooglied was een hoogtepunt.

Het Haarlems Klein Koor ontstond in 2000 als voortzetting van het Haarlems Kamerkoor. Aanvankelijk stond het onder leiding van Paulien Roos, maar in 2004 volgde Martine des Tombe haar op. Het koor bestaat uit 28 ervaren zangers en zangeressen die vaak nauw betrokken zijn bij het ontstaan van de producties en geregeld solopartijen voor hun rekening nemen. Het koor geeft per jaar gemiddeld twee grote concerten. Daarnaast treedt het op in concertseries zoals de lunchconcerten in de Grote of St. Bavo en jaarlijks tijdens het Korenlint.

Koorleden

Sopranen
Dorien Coenen, Marie-José Deckers, Janine Huson, Margriet Nijman, Pearl van Ommeren, Elke van Riel, Emmy Schreuder, Marjon Tijl

Alten
Anne Bekkers, Annette Besançon, Immie van Kalken, Wilma Kerkhoff, Michelle Overdorp, Geerte de Vos

Tenoren
Joost Bouman, Kees Wim van den Herik, Peter Holthuizen, Piet Hoogeveen, Gerard Huybens, Bart Spits, Ivo Zandhuis

Bassen
Jaco Alberts, Albert van Leeuwen, Hans van Meurs, Leendert Miedema, Kees Planqué, Flip Rootliep, Marco Schramp

Lid worden

Als je bij het HKK wilt komen zingen, kun je je aanmelden. Op het ogenblik is het koor compleet maar je kunt een repetitie bijwonen en als dat bevalt, kun je auditie doen. Bij een goede uitkomst daarvan kom je op de wachtlijst tot er een vacature ontstaat.

Repetities

Het Haarlems Klein Koor repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur. De repetities vinden plaats in de Muziekschool Bloemendaal, Korte Zijlweg 9b in Overveen.
Rond 21.15 uur is er een korte pauze met koffie en thee.

Minstens tweemaal per jaar houden we een repetitiedag waarop we intensief aan het repertoire voor komende concerten werken. Vaak is dit de gelegenheid om extra aandacht te besteden aan de uitspraak van de teksten, waarbij we soms een ‘native speaker’ uitnodigen. Of we zetten samen met solisten en instrumentalisten het ingestudeerde werk in elkaar.