Dirigent

Martine des Tombe studeerde piano in Parijs bij Suzanne Roche en Carlos Cebro. In 1992 sloot zij haar pianostudie af bij Avi Schönfeld aan het conservatorium van Maastricht. Daarna studeerde ze koordirectie, eerst in Maastricht en later bij Daniel Reuß aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze volgde daarnaast onder meer lessen bij Jos van Veldhoven, Paul van Nevel en Roland Kieft. Martine heeft zangles bij Paula de Wit.

Sinds 1992 werkt Martine als dirigent bij diverse koren en ensembles. Daarnaast geeft ze privé piano-, solfège en directielessen. Van 2000 - 2005 was ze als docent koorzang verbonden aan de eenjarige theateropleiding ITS DNA. Vanaf 2004 is Martine dirigent bij het Haarlems Klein Koor en sinds 2013 bij kamerkoor Con Passione. Daarnaast werkt Martine regelmatig met Ensemble Vieuxtemps. Dit seizoen voerde Ensemble Vieuxtemps weer een programma uit rond Allerzielen en dit voorjaar de Naardense Marcuspassie van Peter van Dorp.

In 2014 startte in Amsterdam ensemble Larynx onder leiding van Martine. Dit is een klein ensemble van zeer ervaren koorzangers. Martine is als productieleider en als zanger verbonden aan het professionele kamerkoor PA'dam.

www.martinedestombe.nl

Martine des Tombe
Martine des Tombe (Foto: Frederique Molenaar)